Hjertestarter trygger trening


Som landets første treningssenterkjede har Elixia nå utplassert hjertestartere på alle sine sentre.

Dinside - Vi har 50 000 medlemmer som benytter våre sentre to ganger per uke. Det ville være naivt å tro at det aldri vil bli behov for en hjertestarter, sier administrerende direktør Ståle Angel i Elixia.

Helsedepartementet ønsker at hjertestartere skal være tilgjengelig der det ferdes mange mennesker, som på flyplasser, kjøpesentre og idrettsarenaer. Sjansene for å overleve hjertestans er tredobbel når gjenoppliving starter umiddelbart. Over 6000 nordmenn dør uventet hvert år, og åtte av ti dødsfall skyldes trolig hjertesykdom. - Vi håper at andre norske treningssentre også går til anskaffelse av slike apparater. Alle seriøse sentre har gode instruktører som sikrer trygghet for brukerne, og utplassering av hjertestartere vil være et naturlig skritt, sier Angel til nyhetsbyrået Newswire. Fotballfokus Fotballspilleren Ståle Solbakkens kollaps under trening er en av episodene som har demonstrert hvor viktig det er med rask gjenoppliving etter hjertestans. Ståle Angel mener at medieomtalen av hjertestartere på fotballarenaen har satt fokus på trygghet under trening, også i treningssentre. - Når sekundene teller er en slik maskin svært viktig. Det er ikke tvil om at den redder liv. Alle instruktørene våre har nå sertifisert utdanning i bruk av hjertestarteren, sier Angel. - Både unge og pensjonister trener i dag på norske treningssentre, og kondisjonen kan være svært forskjellig. Veilederne tilpasser treningsprogrammet til den enkelte, men erfaringene fra fotballbanen viser at selv topptrente utøvere kan ha hjertesykdommer som kan gi plutselig hjertestans. Hjertet stoppet Egil Kongsvold (52) fra Porsgrunn fikk hjertestans under en steptime på treningssenteret sitt. - Det var midt i timen, og plutselig følte jeg meg uvel og svimmel. Så måtte jeg støtte meg til veggen med en hånd - mer husker jeg ikke før jeg våknet på Rikshospitalet i Oslo etter fem døgn i koma, sier Egil Kongsvold. Til alt hell var både en sykepleier og en ambulansesjåfør tilstede. De utførte hjerte- og lungeredning, og på kort tid kom ambulanse med hjertestarter. - Jeg er sjeleglad for at jeg var på et trygt treningssenter, og ikke hvor som helst. De hadde ikke hjertestartere her, men kyndige folk var tilstede raskt. At Elixia nå får hjertestartere på alle sentrene sine er svært positivt. Før tenkte jeg ikke på det, men trygghet på treningen teller i slike dramatiske øyeblikk, sier Kongsvold.

#helsedepartementet #hjertestans #hjertestopp #gjenopplivning #hjertesykdom #treningssentre #hjertestarter #hjertestarterregister #benthøie

Overskrifter
Siste Nyheter
Arkiv
Følg oss
Ingen tagger enda.
Søk etter tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 Spartacus Helse AS

Ring oss gratis: 800 61 700

Mandag -  Fredag          09:00 - 15:00

  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn App Icon