Spanderer hjertestarter etter overskudd fra vennefest

May 8, 2015

KRAGERØ: – Vi håper jo at det aldri blir nødvendig å ta den i bruk. Men vi vil gjerne at folk skal vite at det nå er en hjertestarter tilgjengelig på «Stopp en halv».

 

Det sier Anette Walle Sivertsen, som var primus motor bak venners venner-festen, som i april ga et overskudd på 53 000 kroner.

 

 

God tilgjengelighet

 

En god slump av pengene har festkomiteen altså brukt på å kjøpe inn en hjertestarter.

– Grunnen til at hjertestarteren plasseres her på puben, er at den er åpen fra formiddagen til langt utpå kvelden. Dermed vil hjertestarteren være tilgjengelig store deler av døgnet, dersom det skulle skje noe her i Kragerø sentrum, sier Walle Sivertsen.

Hun forteller at driverne av puben vil organisere et kurs med hjelp fra ambulansetjenesten, for folk som vil lære hvordan den brukes.

 


Morsomt og nyttig

 

Vennefesten samlet hele 92 deltakere, som alle betalte 500 kroner hver i inngangspenger. I tillegg kom det inn penger fra en utlodning, der flere forretninger stilte med premier.

– Det er fint å kunne gjøre noe som er bra for byen, som samtidig er morsomt å gjennomføre, sier Walle Sivertsen.

Hun sto selv for det meste av matlagingen til festen. Kanskje ikke så rart, siden hun til daglig er lærer i restaurant- og matfag ved Croftholmen videregående skole i Bamble.

Vennegjengen har også arrangert slike fester tidligere, og da har overskuddet gått til Bymisjonen og orgelet i Skåtøy kirke.

 


Eldre og barnehager

 

I tillegg til innkjøp av hjertestarteren, gir overskuddet fra festen rom for et lite gavedryss til unge og eldre i Kragerø.

Det er blant annet inngått avtale med en ungdomsbedrift på Croftholmen, som skal levere kaker til omsorgsboligene i Kragerø sentrum hver uke i ett år framover. Barnehagene får blant annet sponset en fellestur til Jomfruland for alle femåringene.

 

 

 

 

Kilde: Telemarksavisa

Please reload

Overskrifter

Hjertestartere i rute- og ekspressbusser kan redde liv

December 29, 2014

1/2
Please reload

Siste Nyheter
Please reload

Arkiv
Følg oss
Please reload

Søk etter tags