Passasjerer anklager Norwegian: Døende lå fem minutter uten hjelp

- Vi gjorde alt vi kunne for å redde ham, sier flyselskapet.

Flere passasjerer er rystet over flyselskapet Norwegians behandling av en døende mann. De forteller at kabinpersonalet ikke gjorde noe aktivt for å redde mannen som kjempet for livet uten å få puste. Flyvningen, som gikk fra Alicante i Spania til København fredag ettermiddag, utviklet seg til et mareritt for både kabinpersonalet og passasjeren.

Pustevansker

Like før flyet skulle lette fikk en mann i 40-årene pusteproblemer og besvimte. Ifølge passasjerer som danske Ekstrabladet har snakket med brøt det ut panikk inne i kabinen.

-Plutselig løper en flyvertinne fra midten av flyet og fram til cockpiten. Hun sier at det er en nødsituasjon. Jeg ser så at en av passasjerene ikke får puste, sier Kristian Rasmussen til avisa.

Passasjeren Mads Rademacher forteller at passasjerene begynte å skrike mens personalet løp fram og tilbake. Begge de to passasjerene forteller at mannen lå mellom fem og ti minutter uten at noen fra personalet kom ham til unnsetning.

- Flyvertinnene løp forvirret omkring mens det ble spurt etter en lege over høyttaleren. Det går minst fem minutter før en mann melder seg frivillig og gir hjertemassasje, sier Rasmussen.

Begge de to passasjerene er helt sikre på at det var en passasjer og ikke noen fra personalet som til slutt ga mannen hjertemassasje. Men massasjen nyttet ikke. Mannen døde.

- Gjorde alt

Norwegian sier at de gjorde alt de kunne for å redde mannen. - Vi har ikke fått noen rapport om eksakt hva som skjedde, så det er for tidlig å si hvorfor han døde. Vi gjorde alt vi kunne for å redde ham, men beklager at han dessverre døde, sier informasjonssjef for Norwegian i Sverige, Charlotte Holmbergh Jacobsson, til Dagbladet. Hun mener at det, ut fra det selskapet nå vet om hendelsen, ikke er noen grunn til å kritisere Norwegian. -Nei. Besetningen gjorde hva de kunne for å hjelpe passasjeren. Hun sier at hun ikke vet om det stemmer at det gikk minst fem minutter før en mann frivillig tilbød seg å gi hjertemassasje, slik en person sier til danske Ekstrabladet. -Jeg ble oppringt av en annen passasjer som sa at kabinpersonalet håndterte alt helt korrekt, sier Charlotte Holmbergh Jacobsson. Hun forteller at det nå vil bli laget en utredning om hendelsen, der besetningen får forklare seg, og at det vil bli laget en rapport slik det alltid gjøres når slikt skjer.

#AnklagerNorwegian #hjertestans #hjertestopp #hjertestansfly #hjertemassasje

Overskrifter
Siste Nyheter
Arkiv
Følg oss
Ingen tagger enda.
Søk etter tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 Spartacus Helse AS

Ring oss gratis: 800 61 700

Mandag -  Fredag          09:00 - 15:00

  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn App Icon