Redder liv i nabolaget


Tid er alt. Det er i hvert fall Morten Bakkeruds filosofi. Nå har han hengt opp Augerøds første hjertestarter i egen garasje.

Morten Bakkerud teller snart 20 års arbeids-erfaring fra ambulansetjenesten i Østfold. Han vet hvor avgjørende få minutter kan være. Han har sett konsekvensene av å vente for lenge.

Ikke i tvil

– I Danmark har de for eksempel rødmerket alle hjertestartere i turistkartet. I Norge er det derimot mest prat om tilgjengeliggjøringen av det, sier Våler-innbyggeren.

Da den nye jobben i Medi-dyne ga han tilgang på en hjertestarter, var han derfor aldri i tvil.

– Jeg hadde tenkt på dette lenge. Det er jo lovpålagt å ha et brannslukkingsapparat i hjemmet. Hvorfor må en hjertestarter være prisgitt visste mennesker på offentlige steder? Nå henger den innerst i garasjen i Augerødbakken. Hjertestarteren skal kunne hentes ut av alle.

– Hjertestans rammer alle aldre, og Augerød er blitt et stort boligfelt med veldig mange mennesker. Studier viser at overlevelsen øker hvis en hjertestarter er tilgjengelig.

Ring først

Og det eneste du kan gjøre feil er å ikke skru den på.

– Den gir deg en grundig veiledning, men det er også viktig å ringe ambulansen først. Hjertestarteren erstatter ingenting, men kommer som en førstehjelp i tillegg, forklarer han.

– Jeg håper dette også kan være et lite spark bak til kommunen og andre kommuner. Indirekte vil jeg jo skape en liten debatt. Hjertestartere burde være tilgjengelig alle steder.

Kilde: Moss Avis

#hjertestarterregister #Augerød

Overskrifter
Siste Nyheter
Arkiv
Følg oss
Ingen tagger enda.
Søk etter tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 Spartacus Helse AS

Ring oss gratis: 800 61 700

Mandag -  Fredag          09:00 - 15:00

  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn App Icon