Elitespiller kollapset under innebandykamp

Sportslig leder: – Vi fant ingen hjertestarter, og det bekymrer meg meget.

Gjelleråsen-spiller Tobias Wendelstig (34) ble lørdag kveld lagt i kunstig koma på Rikshospitalet etter at han falt om under kamp i Lihallen i Nittedal lørdag kveld.

Gjelleråsen-spilleren var på vei mot innbytterbenken for å bytte da han skal ha begynt å sjangle.

– Han falt om og de som var i hallen trodde først det var snakk om en besvimelse. Da de gikk bort til ham og så at han raskt forandret farge i ansiktet og ikke pustet, skjønte de at det var snakk om noe mye verre, sier sportslig leder i Gjelleråsen innebandy, Thor Dag Falkeid til rb.no.

Innebandy.no skriver på sine hjemmesider at tilstanden til Gjelleråsen-spilleren er stabil og at legene har gjort undersøkelser som er positive.

– Det vil ikke komme noe nytt om helsetilstanden før tidligst søndag kveld, opplyser generalsekretær i Norges Innebandyforbund, Tomas Jonsson til rb.no.

– Alle svarene har vært positive. Han kommer til å ligge til observasjon over natten og fremover. Mer enn det vet vi ikke akkurat nå. Men rapportene er veldig positive, fortalte Gjelleråsen-trener Samuel Rosenkvist til Expressen lørdag kveld.

Etter det Romerikes Blad kjenner til ligger GIF-spilleren søndag fremdeles i kunstig koma.

Kaotisk i hallen

Falkeid forteller at ambulanse ble varslet og at de i hallen umiddelbart iverksatte hjerte- og lungeredning. Da Ambulansepersonell kom fram hadde spilleren begynt å puste for egen maskin, får RB opplyst.

Falkeid forteller at den siste tilbakemeldingen han har fått fra de som er med spilleren på sykehuset er at tilstanden hans er stabil.

– Det jeg er blitt fortalt er at han er lagt i kunstig koma, og at han nå er i de beste hender, sier Falkeid lørdag.

Situasjonen i Lihallen blir beskrevet som panisk i minuttene etter kollapsen.

– Det er klart alle blir preget av en slik situasjon. Selv kom jeg til stedet noen minutter senere, sier han.

Fant ikke hjertestarter

Falkeid forteller at flere forsøkte å finne en hjertestarter i hallen, uten hell. Da man ikke fant noe i selve hallen brøt noen seg inn i svømmehallen ved siden av. Der fant de heller ingen hjertestarter.

– Hva tenker du om det?

– Det bekymrer meg meget. Jeg har visst at den har stått der tidligere, inne i et skap. Men sånn er det med et kommunalt bygg. Det som er sikkert er at vi skal kjøpe en egen i klubben, selv om vi holder førstehjelpskurs ofte, sier han.

Det var rundt 100 tilskuere tilstede på kampen som ble spilt i Lihallen i Nittedal. Kampen ble avlyst etter hendelsen.

– Dette er et mysterium

Lihallen driftes av kulturenheten i Nittedal kommune, men kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg forstår lite av hvorfor det ikke var hjertestarter til stede.

– Dette er et mysterium, for alle våre haller er utstyrt med hjertestarter. Vårt fokus nå – i tillegg til å krysse fingrene for at alt går bra med spilleren – er å finne ut hvor den har tatt veien. Vi skal ha gjennomgang til uka. Den er rett og slett borte, sier han til VG.

Kilde: Romerikets Blad

Relaterte artikler: Innebandyspiller døde: Hjertestarter ble oppbevart bak to låste dører

#fagerlihallen #Gjelleråseninnebandy

Overskrifter
Siste Nyheter
Arkiv
Følg oss
Ingen tagger enda.
Søk etter tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 Spartacus Helse AS

Ring oss gratis: 800 61 700

Mandag -  Fredag          09:00 - 15:00

  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn App Icon