Innebandyspiller døde: Hjertestarter ble oppbevart bak to låste dører

- Forsøkte å bryte seg inn på vaktrommet. Kommunen vurderer å endre rutinene

DØDE UNDER KAMP: Innebandyspilleren Tobias Wendelstig (34) døde sist søndag etter at han falt om under en eliteseriekamp mellom Gjelleråsen og Greåker 31. oktober.

Foto: TROND SOLBERG, VG

BERGEN (VG) Åtte dager etter at Tobias Wendelstig (34) falt om under en innebandykamp i Lihallen i Nittedal, døde han på Rikshospitalet. Nå viser deg seg at hjertestarteren i idrettsanlegget ble oppbevart bak to låste dører.

Nittedal kommune vurderer å endre rutinene for oppbevaring av hjertestarteren etter den tragiske hendelsen 31. oktober, opplyser kommunens stabssjef Erling Kristiansen til VG.

– Vi vil ta initiativ til å diskutere det med idrettsrådet, og finne en løsning som begge parter er fornøyd med, sier Kristiansen.

Ifølge stabssjefen blir hjertestarteren i Lihallen oppbevart i et lite lagerrom i tilknytning til et vaktrom i et felles inngangsparti for svømmehallen og idrettshallen.

Avlåst utenfor åpningstidene

– Den er tilgjengelig i åpningstiden til de kommunale anleggene, men når kommunens ansatte ikke er på jobb er vaktrommet avlåst. Også lagerrommet var låst denne dagen, sier han.

Kristiansen sier at oppbevaringen er i tråd med kommunens rutiner og retningslinjer.

– Vi må nå vurdere om vi skal endre rutinene, og vurdere ansvarsfordelingen mellom kommune og brukere av anlegget. Men dette har også å gjøre med kompetanse, i forhold til å betjene en hjertestarter, sier han.

Forsøkte å bryte seg inn

Kristiansen sier at det ble gjort forsøk på å bryte seg inn på vaktrommet, i et forsøk på å få tak i hjertestarteren, etter at Wendelstig falt om.

– De klarte ikke å komme seg inn, sier han.

Wendelstig falt om under en eliteseriekamp mellom Gjelleråsen og Greåker.

Oddleif Dahlen, som er nestleder i Gjelleråsen idrettsforening og anleggsansvarlig i Akershus idrettskrets, sier til VG at en hjertestarter bør være like lett tilgjengelig som et brannslukkingsapparat.

– I de to andre hallene i Nittedal er hjertestarterne plassert slik at de er tilgjengelige for alle. Slik bør det være i alle haller og idrettsanlegg der det drives kondisjonsidrett, sier han.

Dahlen sier at det også er viktig å ha kompetanse på livreddende førstehjelp.

– Etter min mening er førstehjelpskurs vel så viktig som politiattest, sier han.

Fikk raskt hjelp

Kristiansen understreker at Wendelstig kom raskt under livreddende behandling.

– Det ble satt i gang med hjerte- og lungeredning med en gang, og alt som kunne gjøres ble gjort, sier Kristiansen.

Etter at ambulansepersonell kom til stedet, skal de rundt 100 tilskuerne i Lihallen i Nittedal rett utenfor Oslo, ha blitt sendt ut.

Vitner forteller at de som jobbet med spilleren visste hva de skulle gjøre i de dramatiske minuttene. De skal ha fått i gang pulsen på stedet, men den kom og gikk, sier vitnene som opplevde situasjonen som svært dramatisk og trist.

Samtidig satt Wendelstigs lagkamerater tydelig preget i garderoben. Flere av dem gråt.

Wendelstig, som er svensk statsborger, ble senere kjørt til Rikshospitalet. Han døde søndag. Han etterlater seg kone og ett barn.

Kilde: VG

Relaterte artikler: Elitespiller kollapset under innebandykamp

#LihallenNittedal #Wendelstig #Elitespiller

Overskrifter
Siste Nyheter
Arkiv
Følg oss
Ingen tagger enda.
Søk etter tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2015 Spartacus Helse AS

Ring oss gratis: 800 61 700

Mandag -  Fredag          09:00 - 15:00

  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn App Icon